Chiptuning

ZTH Tuning – Hét adres voor Chiptuning in Friesland!

ZTH Tuning is het adres voor chiptuning, wij zijn gevestigd in Boelenslaan. Chiptuning is mogelijk voor alle automerken. Met name geblazen motoren, de motoren met een turbo, krijgen na chiptuning een flinke vermogensboost. Hoeveel exact? Dat kunnen we meten met onze vermogensbank.

Wat is chiptuning?

Om te begrijpen wat chiptuning is, is de volgende informatie cruciaal te weten. Moderne motoren worden aangestuurd door een ECU (computer regelapparaat). De ECU regelt continu de aanvoer van brandstof, de turbodruk en het ontstekingsmoment. Omdat autofabrikanten hun motoren hebben laten afregelen op een niveau dat ze onder alle omstandigheden gelijkmatig blijven presteren is er veel ruimte voor verbetering. Met name in Nederland (vlakke wegen, gematigd klimaat) hoeft een motor vrijwel niet te presteren. De ECU zijn daarom geschreven ver binnen de maximale belasting van de motor. De ruimte die de fabrikant heeft gelaten biedt mogelijkheden voor chiptuning.

Audi A4 2.0 TDI van 143pk naar 181pk en maar liefst 431nm koppel!

Het aanpassen van de software op de ECU naar optimale rijeigenschappen noemen we chiptuning.

Goed om te weten: veel fabrikanten  leveren hun nieuwe auto’s juist met omgekeerd principe vanwege bijvoorbeeld lage bijtelling. Audi heeft bijvoorbeeld diverse benzinemotoren die variëren in vermogen van 120pk tot 210pk. Deze motoren zijn identiek, enkel de software verschilt.

Standaard of chiptuning op maat?

Standaard chiptuning is eigenlijk ook niet standaard. De chiptuning die wordt toegepast is exact geschreven voor het motortype in jouw auto. We lezen eerst je auto uit om te kijken welk regelapparaat en welke software er aanwezig is. Op basis daarvan wordt de verbeterde software geplaatst in je ECU. Het is altijd mogelijk om je auto op de vermogensbank te plaatsen om te kijken wat het ware vermogen is.

Bij chiptuning op maat gaan we een stap verder. Van te voren wordt de auto op vermogensbank geplaatst om te kijken wat de exacte waarden zijn. Naderhand wordt de nieuwe software geplaatst. Aan de hand van de gemeten waarden passen we de software dusdaning aan dat de vermogenscurve (en het eindvermogen) optimaal zijn. Omdat we gebruiken maken van een uiterst professionele vermogensbank kunnen we dit ook vaststellen. Zonder vermogensbank is dit namelijk niet accuraat mogelijk.


 Prijzen chiptuning ZTH tuning Friesland

  • Chiptuning vanaf € 150,00
  • Chiptuning op maat vanaf € 250,00
  • Losse vermogensbankrun € 75,00
  • Combineren = korting(!)

Vraag een offerte aan Contact opnemen


Voor de exacte prijzen raden wij je aan om contact met ons op te nemen.  De combinatie van chiptuning en een vermogensbankrun zorgt voor een scherpere prijs!